Nordbornholm er en spændende del af øen, her bryder klipperne igennem overfladen og her findes nogle af de skønneste og mest dramatiske steder.

Inden for ca. 10 km afstand fra Enesminde ligger:

 

 Hammershus. Den gamle slotsruin fra 1600 tallet,. Her kan man gå på opdagelse i middelalderen og prøve gamle dragter og se udstillingen.

 

Dejlig sandstrand i Sandvig med badebro.

 

Hammerhavn ligger mellem de store nordlige knuder med udsigt til Hammershus. Her er der også badestrand og trappe ned i vandet og ofte en masse små lystbåde.

 

Vang er en idyllisk havn med bro ud til den yderste mole. En langstrakt badetrappe med gelænder føre lige ned i det dybe vand. I det gamle stenbrud kan man passere en, meget højt liggende jern- bro som forbinder to store klippespring . For nogen er det en udfordring at gå over her.

 

Døndalen. Danmarks største vandfald. vandfaldet ligger i en dyb sprækkedal. Vandmængden variere meget efter årstiden og nedbøren.

 

Johns kapel med sin lange trappe ned til en simpel sten hule. Her knytter sig spændende historier til som giver oplevelsen dybde og facination.

 

 Den gamle redningssti  /Kyst stien fra Hasle til Allinge, hvor man går højt oppe på skrænterne og ser ned på havet og Sverige i horisonten med en mægtig himmel over hovedet.

 

 Hammersøen samt Opal og Rubin søerne er klippesænkninger fra tidernes morgen som ligger i forskellige niveauer. Her møder man mægtige klippevægge som bjergklatrene er så vilde med på grund af deres højde, og malere elsker på grund af deres farver og dramatik.

 

Moselykken stenbruds museum åbnede for en del år siden i et nedlagt stenbrud. Det drives af en gruppe stenhuggere. Det er nu en stor susses for især skolebørn, fordi de bliver vejledt i at hugge i sten med hammer og mejsel, mens de får saftige stenhuggerhistorier.

 

Kunstmuseet i Rø er også en stor oplevelse med sine mange guldaldersbilleder bag ved museet går der en sti til Helligdoms klipperne som igen er en af  naturens  høje og dramatiske klipper. En lang trappe fører ned i bunden til en dyb sprække mellem to høje klipper, som man kan gå ind i med lommelygte. 

Fra en lille mole sejler en lille åben jolle,Thor, til Gudhjem ca. 5 km. Skipperen fortæller om historiens gang langs klippekysten under vejs.

I Gudhjem er der mega soft is, stejle gader og blandt butikker og spisesteder ligger Olof Høst og Gudhjem museum.

 

Det var lidt om de mest besøgte steder. Derudover er der en masse natur og gode ture at gå.

Se billeder