Vi giver jer igen mulighed for at holde lejrskole her hos os på Enesminde på Nord Bornholm ved Olsker.

Gennem 18 år har vi haft fornøjelsen af 6, 7 og 8 klasser, men lukkede ned for 4 år siden da vi havde for mange forskellige ting kørende på en gang. Det har vi ikke mere og vores sted på landet står tomt i maj/juni og august/september.

For  20 år siden flyttede vi landsbyens store kornmølle ud på vores mark. Den har vi nu indrettet med to sovesale med madrasser og ekstra tæpper til 30 personer. Hvor drenge og piger for hver en etage.

Møllen står frit på græsmarken hvor vores heste også går, den ligger 50 meter fra fælles køkkenet og spidsestue. Wc og bade faciliteter.

Spisestuen kan have 30 spisende gæster og har en pejs, 2 sengepladser og adgang til fælles køkken med opvaskemaskine og alt almindeligt køkken udstyr. Der er også dør til et værelse med en dobbeltseng og dør til gang med wc og bad. Fra spisestue er der også dør ud til haven med bålplads og siddepladser til alle så i kan side ude og spise. Der er 2 x bad og 3 x wc.

Det er også muligt at ligge i telt og benytte de samme faciliteter.

Vores brugte cykler, som dem der har været her helt sikkert husker, findes ikke mere. I stedet kan vi tilbyde at der står lejede cykler til jer fra den lokale cykeludlejning, hvis vi ved det i god tid, eller i kan tage jeres egne cykler med.

V henter altid bagagen i Rønne ved ankomst og retur

Vi laver gerne aftensmad til jer. Vi kan have maden parat til jer om aftenen når det passer jer at spise så i ikke bliver pressede af tid i jeres program. I kan også vælge selv at stå for maden, i så fald vil vi gerne gøre indkøbene så i ikke skal bruge tiden på det.

Vi hjælper gerne med tur forslag. Da vi gennem årene har fået en vis erfaring i de gode ture.

Stedet ligger ude på landet, fredeligt med 10 tønder land, græsmarker omkring til at boltre sig på.

Vi har forskellige dyr til klapning, 3 små heste og 1 stor, geder og får, mini grise, kaniner, kat og hund og en masse fisk i lille dam som gerne må fiskes.

Når i ankommer har vi lidt kage og saft parat, som vi kan samles om og hilse på hinanden inden vi viser jer sovestederne.

En dag kunne se sådan ud: i står selv for morgenmaden (vi har købt alt ind som i har bestilt) morgenholdet servere morgenmaden. Der smøres madpakker. Vi kommer for at høre om alt er vel efter planen og får en liste til mad indkøb samt høre om vi skal lave aftensmaden til en aftalt tid, eller om i selv ønsker at stå for det. I cykler af sted til dagens oplevelser eller går af markvejen til en bestilt bus som køre jer afsted på eventyr.

Om eftermiddag eller aften kommer i tilbage til Enesminde. Et hold kommer i køkkenet og hjælper mig med at dække borde til spisning. Andre snakker med dyrene, spiller bold, hviler/hygger sig.

Der er ofte dagbogsskrivning efter maden, bål og hygge, træk tur på hest osv.

Se billeder 

 Pris:

Overnatning: mølle + køkken og spisestue 160 kr.

Overnatning: i eget telt + køkken og spisestue 100 kr.

God aftensmad: 80 kr. per aften per næse.

 

Inkl. I overnatningsprisen er:

Kørsel med bagage til og fra Rønne, daglige indkøb efter liste i har skrevet, brænde til bål og pejs, trække ture på hesten. Vi og vores bil vil være på stedet hvis i skulle få brug for vores hjælp i løbet af dagen.

 

 Frirejser:

For at kunne benytte tilbudet om frirejser er det et krav at man overholder fristen for indbetaling som er senest 10 uger (71 dage) før afrejse.

Der er 2 ruter at benytte:

1.       Køge-Rønne. (tog til Køge, Færge fra Køge til Rønne, bus fra Rønne til Olsker.)

2.       Ystad (i sverige)-Rønne. (tog til Ystad, færge fra Ystad til Rønne, bus fra Rønne til Olsker.)

 

Max. 32 inkl. Lærer.

Min. 6 og 1 lærer.